Főztem, sütöttem, varrtam, festettem:)


Üdvözöllek ! Próbálom ide összegyűjteni mindazt, amit kreáltam:), azzal a reménnyel, hogy másnak is megtetszik és kedvet kap hozzá, hogy elkészítse:)

2011. április 20., szerda

Lila - fehér torta drága Anyukám szülinapjára!

Szombaton az én drága Édesanyám születésnapja volt. Már régen elterveztem, hogy a leggyönyörűbb tortát kell elkészítenem, mert nagyon megérdemli és mert szívem minden dobbanásával szeretem őt.  Meg is találtam a csodát Cecília blogján, egyből beleszerettem ebbe a tortába. Szívemet-lelkemet beletettem. 8 órát babráltam vele, de az eredmény megérte, főleg az volt az elégtétel, amikor Anyukám arca felragyogott a torta láttán. Megért mindent.

Kaphatott volna szebb torta alátétet:(de így sikerült:) Van mit fejlődnöm:))


A tortába kétféle krém került bele, karamellkrém és találtam egy fenségesen finom csokikrémet Kricky konyháján, én még tettem bele két csomag őrölt mogyorót is, csuda fincsi lett, ezután ez lesz a kedvenc krémem az biztos.
A piskótával akadt egy kis gondom. Nem tudom miért nem sikerül nekem. Kiskukta 4 tojásos piskótáját csináltam. Úgy gondolom a sütő lehet a ludas. 170 fokra állítottam, alul- felül sütésre (a légkeverést be sem mertem kapcsolni, mivel máskor is hamarabb megsült a piskóta  teteje) 5 perc után a piskóta teteje már meg volt barnulva , de a közepe még 45 perc után is híg volt.
Felpúposodott, a szélei megégtek. Tiszta rémálom volt. Aztán 1 óra után vettem ki. Lefaragtam az égettebb részeket. Úgy máskülönben finom lett a piskóta. Valakinek valami jó ötlete, hogy mit nem csinálok jól, nagyon szívesen veszem. 
De íme Anyum mosolyog és ez volt a fontos:)

Itt van az én kis huncutkám is, nem akart fényképészkedni és a tortából sem evett.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép tortát készítettél anyukádnak! Nem is lehet kérdés, hogy nagyon szereted, ha ennyit képes voltál bajlódni, hogy a kedvébe járj!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a tortád,én is nagyon szeretem a szüleimet,tisztelem .Ök már abba a korba vannak hogy mi is egy kicsit rájuk kell figyeljünk.

    VálaszTörlés
  3. Csodás torta!!! :) Hát igen, sok a munka egy ilyennel, nálam is a díszítéssel megy el az idő nagyrésze, de kárpótol az ünnepelt öröme.
    Isten éltesse még nagyon sokáig Édesanyádat!:)

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos tortát készítettél Anyukádnak.Isten éltesse nagyon sokáig Édesanyádat!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett a torta! Édesanyádnak pedig nagyon sok boldog szülinapot kívánok még!!!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű lett!A mamádnak meg nagyon boldog születésnapot!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett! A legszebb ajándék anyukádnak! Boldog születésnapot neki! Téged pedig vár egy meglepetés nálam... nézz be hozzám! :))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm nektek a szép szavakat és köszöntőket. Anyum is olvassa a blogomat és kimondhatatlanul örül biztos a sok jókívánságnak.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon sok boldog szülinapot ívánok anyukádnak! és gratulálok a lányának, aki ilyen csodaszép tortát készített neki! :) Az meg külön öröm, hogy bevált a csokikrém. :)

    VálaszTörlés
  10. Kicsit megkésve,de kívánok boldog szülinapot Édesanyádnak! Nagyon szép lett a torta, örülök, hogy örömet tudtál szerezni vele! A kiskukta féle tortalapot én is szoktam készíteni meggyes pitének, semmi gond nincs vele,nagyon fincsi, csak valóban vigyázni kell vele,mivel ez egy kavart tészta és több idő kell a sütéshez. Nem minden sütőnél egyforma a hőfok.Nállam példaúl a 2 sütőnél ugyanaz a hőfok különböző.Legközelebb ha készíted, állitsd kissebb hőfokra és ha a teteje már szép rózsaszín,takard le egy papírral és hagyd tovább sűlni.1 órát ha benn van a sütőben az szerintem ok, annyit én is sütöm. Ha esetleg az alját is égeti a sütő, tegyél be alufóliát. Az én sütőim nem légkeverősők és muszáj tegyek be alufóliát,különben megég a süti alja. Remélem,tudtam segíteni:)Üdv.és további jó sütkölőzést és sok szép tortákat!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...