Hozzávalók:
- 1/2 kg disznóhús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3 közepes krumpli
- 5 ek paradicsompaszta
- 4 ek liszt
- 3-4 szál babérlevél
- 1 tojás
- só
- bors
- séberli: 2 tojás, 5-6 ek búzadara
A hagymát üvegesre dinszteljük, beletesszük a kis kockákra vágott disznóhúsit, egy keveset rántjuk majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje jól, sózzuk, borsózzuk és szinte készre főzzük.
Amikor már majdnem kész van a hús, egy másik edényben felforraljuk a kockára vágott zöldségeket 5 liter vízben és úgy öntjük hozzá a húshoz. Beletesszük még a babérleveleket is.
A krumplit egy kicsit később tesszük bele, amikor már szinte megfőtt minden. Közben a tojásokat elhabarjuk a búzadarával, sózzuk és borsózzuk.
Palacsintasütőbe öntjük és szétlapítjuk. Majd amikor mind a két felét megsütöttük lapítón hagyjuk kihűlni, majd apró kockára vágjuk.
Megcsináljuk a rántást és beletesszük a paradicsompasztát.
Ha puhára főtt minden belekeverjük a rántást a levesbe.
Egy tojást nagyon pici vízzel felverünk és belehabarjuk azt is.
A végén pedig belekerül a séberli is.
Aki szereti kevés ecettel is ízesítheti.
De jó, én még nem is hallottam erről a levesről! Megint tanultam valami újat, köszönet, hogy megosztottad ezt a családi receptet velünk!
VálaszTörlésNagyon szívesen Panna!
VálaszTörlésÉrdekesnek hangzik! Én sem ismerem ezt a levest , de mivel , hogy kapható vagyok minden újdonságra , ezért ki fogom próbálni. Köszi a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm szépen az ajángékot,nagy meglepetés volt számomra .
VálaszTörlésMegszeretném köszönni az "Egy jó szót" amit töled kaptam, s mivel nagyon tetszik a blogod szeretném viszonozni,fogadd hát nagyon nagy szeretettel:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Erus kipróbálta a levest, nagyon ízlett mindenkinek! Van egy meglepim , nézz be hozzám kérlek!
VálaszTörlésErus nekem is van egy meglepim nézél be hozzám.
VálaszTörlésJátékra hívlak, nézz be hozzám!
VálaszTörlésÉn pedig egy kis meglepetéssel várlak, nézz be hozzám is ;))
VálaszTörlésAngi örülök nagyon !
VálaszTörlésErdélyben a séberlit a tárkonyos ragulevesekbe használják. Például a tárkonyos báránylevesbe, és csak tálalásnál tesszük bele, mert nagyon felszívja a levet...:)
VálaszTörlés