3 éve, amikor állapotos voltam Csanádkámmal, megnéztem egy Adam Sandler-es filmet.
Humuszt, humusszal ettek benne. Eszembe jutott a gyerekkorom, amikor kedvenc nagynénim hozott Izraelből humuszt, imádtam. Nagyon megkívántam, pedig nem voltam kívánós.Gondoltam majd csak elfelejtem, de nem úgy történt. Eltelt egy hét és még mindig ott volt az eszemben és akkor már nagyon kívántam. Kedves férjecském mondta nézzek utána , hogy kell csinálni és miből, aztán beszerezte a hozzávalókat és megcsináltam. A mai napig, ha rágondolok érzem az ízét a számbann.
A tegnap újra ez készült reggelire.
Hozzávalók:
500 g csicseriborsó
4 evőkanál tahini (szezámkrém)
1 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
só
víz
A csicseriborsót beáztatjuk 12 órára, majd (én kuktában szoktam) puhára főzzük egy kevés sóval. A levét nem öntjük el.
Összeturmixoljuk a csicseriborsót a fokhagymával együtt (rájöttem, hogy úgy tudom jól pürésíteni, ha hozzáteszem a csicseriborsó levét). Beletesszük a tahinit és a citrom levét, majd még hozzákeverjük az olívaolajat. Sózzuk és lazítjuk még vízzel, ha szükséges.
Paradicsommal és kevés olívaolajjal díszítjük.Meg lehet szórni egy kevés pirospaprikával is.
Tahini:
200 g szezámmagot éppen csak megpirítok, kávéőrlővel megdarálom és olívaolajjal és botmixerrel pürésítem .
Szia ahogy elolvas már meg is kivántam,elárulod hogy hol vetétek a csicseriborsot?A tahiniröl sokat olvastam de nem gondoltam ,hogy ilyen egyszerü.
VálaszTörlésOk, mentettem..talán látásból ismerjük is egymást..egyszer összefuthatunk, szép napot J.
VálaszTörlésEz nekem is kedvencem!!
VálaszTörlésÉn még nem kóstoltam, de most megkívántam!
VálaszTörlésKukkants be hozzám, szeretnélek meginvitálni az "gy jó szó" játékra!
A csicseriborsót a Merkúrban vettem, de lehet kapni bioboltokban is.
VálaszTörlésJutka: Biztos igen, mert pici a városunk, remélem össze is futunk.
Edó: Lehet is, mert Istenien finom:)
Kedves Erus, nézz be ide, meglepetés vár rád!
VálaszTörlés