Főztem, sütöttem, varrtam, festettem:)


Üdvözöllek ! Próbálom ide összegyűjteni mindazt, amit kreáltam:), azzal a reménnyel, hogy másnak is megtetszik és kedvet kap hozzá, hogy elkészítse:)

2011. március 28., hétfő

Séberli leves

  Anyumtól tanultam, anyum nagyimtól. Anyuéknál általában vasárnap, ha nem húsleves van a menüben, akkor séberli leves. Szereti is mindenki. Kb. egy éve kerestem a világhálón, de nem találtam ilyen levest. Most viszont újra rákeresve rátaláltam Edónál, de mi egészen másképp csináljuk.


 Hozzávalók:


  • 1/2 kg disznóhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 közepes krumpli
  • 5 ek  paradicsompaszta
  • 4 ek liszt
  • 3-4 szál babérlevél
  • 1 tojás
  • bors 
  • séberli: 2 tojás, 5-6 ek búzadara
Elkészítés:
A hagymát üvegesre dinszteljük, beletesszük a kis kockákra vágott disznóhúsit, egy keveset rántjuk majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje jól, sózzuk, borsózzuk és szinte készre főzzük.



Amikor már majdnem kész van a hús, egy másik edényben felforraljuk a kockára vágott zöldségeket 5 liter vízben és úgy  öntjük hozzá a húshoz. Beletesszük még a babérleveleket is.
A krumplit egy kicsit később tesszük bele, amikor már szinte megfőtt minden. Közben a tojásokat elhabarjuk a búzadarával, sózzuk és borsózzuk.
Palacsintasütőbe öntjük és szétlapítjuk. Majd amikor mind a két felét megsütöttük lapítón hagyjuk kihűlni, majd apró kockára vágjuk.

Megcsináljuk a rántást és beletesszük a paradicsompasztát. 
Ha puhára főtt minden belekeverjük a rántást a levesbe.
Egy tojást nagyon pici vízzel felverünk és belehabarjuk azt is.
A végén pedig belekerül a séberli is.
Aki szereti kevés ecettel is ízesítheti.









"Egy jó szó"

Panna nagyon kedves volt és kaptam " egy jó szót" tőle, ami tényleg bearanyozta a napomat. Neki is iparkodok és tovább adom mindazoknak akiket szívesen olvasok.


A játék szabályairól, amit Eszter írt meg, az alábbiakban olvashattok bővebben:

Ennek a játéknak a terve már régóta foglalkoztat.
Abból indultam ki, hogy nekem is milyen jól esik, ha blogtársaimtól kapok egy-egy elismerő megjegyzést.

A játék lényege, hogy aki úgy érzi, hogy van olyan blogtársa akinek szívesen mondana "egy jó szót", illetve mondatot, mert valamiért megkedvelte őt, írja meg ezt neki a blogjában kommentként hivatkozva az "Egy jó szó" játékra!

Tehát valahogy így: "Szia, már rég óta olvasom a blogodat és igazán szimpatikus lettél az olvasottak alapján, így gondoltam megírom ezt Neked! Ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra az "Egy jó szó" játékban! :)" Ide még belinkelheted ezt a posztot, mert lehet, hogy fogalma sem lesz róla, milyen játékról van szó!!! :)

A játék április 15-ig tart és mindenki aki kapott ilyen "jó szó"-t és szeretné megkapni a nyereményt, a játék végeztével megírja nekem /belinkkelt hivatkozással a bejegyzésekre/, hogy ő mennyi ilyen pontot gyűjtött össze!/Az email címem szerepel a profilomnál/
A nyertes annyi szív alakú szappant kap tőlem, amennyi pontot összegyűjtött a játék folyamán, illetve maximum annyit, amennyi egy két kilós csomagban elfér, ez olyan 14-15 db.! :)

Remélem tetszik az ötlet és kívánom Mindenkinek, hogy rengeteg "jó szót" zsebeljen be!!!


Read more: http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html#ixzz1Hba0EdRq

2011. március 20., vasárnap

Humusz

3 éve, amikor állapotos voltam Csanádkámmal, megnéztem egy Adam Sandler-es filmet.
Humuszt, humusszal ettek benne. Eszembe jutott a gyerekkorom, amikor kedvenc nagynénim hozott Izraelből humuszt, imádtam. Nagyon megkívántam, pedig nem voltam kívánós.Gondoltam majd csak elfelejtem, de nem úgy történt. Eltelt egy hét és még mindig ott volt az eszemben és akkor már nagyon kívántam. Kedves férjecském mondta nézzek utána , hogy kell csinálni és miből, aztán beszerezte a hozzávalókat és megcsináltam. A mai napig, ha rágondolok érzem az ízét a számbann.
A tegnap újra ez készült reggelire.

Hozzávalók:
500 g csicseriborsó
4 evőkanál tahini (szezámkrém)
1 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

víz

A csicseriborsót beáztatjuk 12 órára, majd (én kuktában szoktam) puhára főzzük egy kevés sóval. A levét nem öntjük el.
Összeturmixoljuk a csicseriborsót a fokhagymával együtt (rájöttem, hogy úgy tudom jól pürésíteni, ha hozzáteszem  a csicseriborsó levét). Beletesszük a tahinit és a citrom levét, majd még hozzákeverjük az olívaolajat. Sózzuk és lazítjuk még vízzel, ha szükséges.
Paradicsommal és kevés olívaolajjal díszítjük.Meg lehet szórni egy kevés pirospaprikával is.
Tahini:
200 g szezámmagot éppen csak megpirítok, kávéőrlővel megdarálom és olívaolajjal és botmixerrel pürésítem .

2011. március 19., szombat

DÍJAK

Díjat kaptam!

Nem is gondoltam volna, hogy én is fogok díjat kapni, de Mummy nagyon nagyon kedves volt megtisztelt és megkaptam első díjamat, ezzel szebbé tette az egész napomat!
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!!





A szabályzat nagyon egyszerű, kell írni egy bejegyzést a díjról, meg kell köszönni, be kell linkelni annak a nevét, akitől kaptad, és tovább kell adni 10 kedvenc blogger társadnak!
Íme tehát akiket én nagyon szívesen olvasgatok, de mostanában egyre többen vannak és így elég nehéz kiválasztani:
Edo
Sedith
Angi
Ditta
Cakeni
Autumn
Alíz
Colorsinthekitchen
Kiskukta
Patrícia
Köszönöm még egyszer! 

2011. március 1., kedd

Brokkoli tejfölös-fokhagymás garnélával

Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 doboz garnéla
2 dl tejföl
2 cikk fokhagyma
1 kanál liszt
1 dl tej
1 kk őrölt paprika
egy kevés reszelt sajt
olaj

bors
1  húsleves kocka

Wok -ban fedő alatt vajon  kevés borssal és egy  húsleves kockával roppanósra pároljuk a brokkolit, hozzáadjuk a garnélát (nekem előfőzött garnélám volt) és  pár percig együtt pároljuk, amíg rózsaszínű lesz a garnéla.  Szósz: a  kanál lisztet kevés vajon megpirítjuk a szétzúzott fokhagymával ,  a tejjel felöntjük, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejfölt és a reszelt sajtot, megszórjuk piros paprikával, sóval és borssal.


Még soha nem készítettem koktélrákot,ezért rögtönöztem a receptet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...